Zawroty głowy a ciąża

zawroty-glowy-a-ciaza_wiem_o_zdrowiu

Forum -> wczesne zawroty

Tytuł:wczesne zawroty
Autor:katarzynka
27.9.2010, 11:08
jestem w 8 tygodniu ciazy i bardzo czesto zdarzaja mi sie zawroty glowy. wielu lekarzy mowi, ze jest to normalne zjawisko, ale zastanawiam sie czy nie jest to niebezpiczne. a zwlaszcza w tak wczesnych okresie...

Tytuł:wczesne zawroty
Autor:pistacja
27.9.2010, 13:49
nie martw sie, zawroty glowy nie pojawily sie za wczesnie. u niektorych pojawiaja sie wczesniej u niektorych pozniej, nie jest to niebezpieczne, ale jesli nie jestes pewwna to skonsultuj sie z lekarzem.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

zawroty-glowy-a-ciaza_ciekawostki

Ciekawostki

Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.

Czy wiesz, że...

Biegunka w ciąży dość często wywoływana jest czynnikiem chorobowym, czyli tak zwanym zatruciem, nieżytem żołądkowo - jelitowym, infekcją wirusową czy bakteryjną. Może być również przejawem alergii pokarmowej.

Polecamy

Ciąża mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym,i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Metamizol jest zalecany do stosowania w silnych stanach bólowych. Lek Pyralgina zawiera 500 mg metamizolu.